search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-Säkerhetsansvarig

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-02
Sista ansökningsdag2018-01-15
Referensnr17-04-0059
Publicerad2017-12-18
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-02
Sista ansökningsdag
2018-01-15
Referensnr
17-04-0059
Publicerad
2017-12-18

Vi söker en engagerad och driven medarbetare till IT-avdelningen.

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen inom Jönköpings kommun har ansvaret för IT-drift, telefoni och teknikutveckling.
Vi har ca 14000 datorer och ca 400 servrar som finns på över 400 platser inom kommunen. Vi har en stark tillväxt av digitala enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö. På IT-avdelningen är vi ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsansvarig ansvarar du för att kommunens IT-säkerhet bedrivs på ett systematiskt sätt, genom planering, ledning och utveckling. Du ansvarar för kommunens IT-säkerhetsarbete utifrån kommunens informationssäkerhetskrav. I det långsiktiga IT-säkerhetsarbetet ansvarar du för styrning och följsamhet av IT-säkerhetskrav. Du kommer arbeta med utveckling av befintliga och framtagande av nya tekniska lösningar, anvisningar, rutiner och operativt IT-säkerhetsarbete.

Viss tid av din tjänst kommer du att arbeta med samordning av informationssäkerhet. Du stödjer kommunens förvaltningar med att klassa information, föreslår säkerhetsåtgärder, planerar och följer upp åtgärder inom informationssäkerhetsområdet. Du arbetar självständigt och i samverkan med verksamheten med att utforma och välja säkerhetsåtgärder och genomföra risk- och sårbarhetsanalyser.

Kompetenskrav
Du har en akademisk utbildning inom IT-säkerhet eller Informationssäkerhet alternativt kunskap förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig samt erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete eller IT-säkerhet. Har du erfarenhet från kommunal verksamhet eller andra politiskt styrda organisationer så är det meriterande.

Rollen kräver att du kan hantera flera projekt och aktiviteter samtidigt vilket gör att du måste vara stresstålig och flexibel. Du har hög personlig integritet, tar eget ansvar, planerar, organiserar och når uppsatta mål. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad och noggrann. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Krav på körkort.”

Upplysningar
Ragnvald Röine Tel:036-102627
Niklas Lingvall Tel:036-106186
Facklig företrädare www.jonkoping.se/fackligastkOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.