search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Byggnadsinspektör

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-01-10
Referensnr17-20-0018
Publicerad2017-12-15
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-01-10
Referensnr
17-20-0018
Publicerad
2017-12-15

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Jönköping?
Då kan detta vara ett jobb för dig!


Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av 21 medarbetare. Avdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m. Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar och 800 anmälningsärenden per år.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba i ett team med sex personer som handlägger byggnadstekniska frågor, anmälan och tillsynsärenden samt ger råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och Boverkets byggregler (BBR). Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, byggföretag, byggherrar och konsulter.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleingenjörsexamen med husbyggnadsinriktning eller motsvarande. Några års erfarenhet inom yrket är ett krav. Som inspektör krävs att du har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningen och Boverkets byggregler samt har byggnadstekniska kunskaper. Arbetet förutsätter god social förmåga samt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Specialkompetenser inom geoteknik, brandskydd, konstruktion m.fl. är meriterande.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, 036-105205
Byggnadsinspektör Jonas Högberg, 036-108038
Vision: Helen Lerge, 036-105294
Sveriges Ingenjörer: Lotta Olsson, 036-102958

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.