search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonomiadministratör

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsEkonomiavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-04
Referensnr17-04-0061
Publicerad2017-12-15
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Ekonomiavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-04
Referensnr
17-04-0061
Publicerad
2017-12-15

Arbetsplatsbeskrivning
Redovisningsenheten består av 9 medarbetare. Enhetens uppdrag är bl.a. att svara för den löpande redovisningen, upprätta delårsrapport och bokslut. Totalt omfattar verksamheten årligen ca 240 000 leverantörsfakturor, varav de flesta konteras och attesteras elektroniskt efter inskanning i kommunens ekonomisystem. Ett projekt för införande av e-handel, där enheten har en viktig roll pågår för närvarande. Ekonomiavdelningen, som sammanlagt består av 27 anställda, har även övergripande ansvar för kommunens ekonomisystem.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär bl.a. hantering av leverantörsfakturor, kontakt med leverantörer, skicka leverantörsbetalningar till bank- och plusgiro, support till användare samt avstämningar och avvikelsehantering i ekonomisystemet, medverkan i redovisnings- och bokslutsarbete samt övriga inom enheten förekommande uppgifter.

Kompetenskrav
Vi söker dig som minst har gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande. Har du erfarenhet av arbete med leverantörsreskontra är det meriterande.

Arbetet kräver goda kunskaper inom IT och redovisning, stor noggrannhet, ansvarstagande, samarbetsförmåga och servicekänsla.

Upplysningar
Redovisningschef Kent Lundwall, tfn 036-10 57 32
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.