search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bitr planchef

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsPlanavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-01-21
Referensnr17-20-0020
Publicerad2017-12-18
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Planavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-01-21
Referensnr
17-20-0020
Publicerad
2017-12-18

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Stadsbyggnadskontorets övergripande mål är att se till att kommunen har en god verksamhets- och bostadsförsörjning med tillhörande infrastruktur och service.
Kontoret, med ca 100 anställda, har sju avdelningar/enheter. Du blir biträdande planchef i en grupp med 16 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunen genom olika spännande projekt. Tjänsten innebär att vara biträdande planchef för detaljplaneverksamheten totalt men med ett huvudansvar för planer i våra ytterområden. Du ansvarar för avdelningsmöten och utbildning/coachning av handläggare samt ingår eller är biträdande i olika styrgrupper. Tillsammans med planchefen har du ett delat personalansvar och delat ansvar för resursplanering.
Arbetet innebär även att bemöta frågor från exploatörer, medborgare och massmedia.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare, civilingenjör eller har motsvarande utbildning. Goda referenser och arbetslivserfarenhet kan ersätta utbildningskrav.
Du ska ha förmåga att leda arbetsgruppen och ha kunskap om handläggning av utredningar, program och planer i olika skeden. Du ska också ha lätt för att samarbeta, strukturera och analysera för att kunna göra avvägningar mellan motstående intressen samt kunna lösa komplexa planeringsfrågor.
Kunskaper inom svensk detalj- och samhällsplanering samt kännedom om tillhörande lagstiftning är tillsammans med god datorvana en förutsättning. Att kunna skriva och kommunicera på god svenska är också viktigt för att klara av jobbet.

Erfarenhet av chefskap, projektledning eller som planarkitekt är meriterande. B-körkort är önskvärt, då projekt finns inom hela kommunen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas kontinuerligt, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Planchef Liselott Johansson, 036-105778
Planarkitekt Håkan Sylvan, 036-107602
Vision: Helen Lerge, 036-105294

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.