search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bostadskoordinator Vikariat

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsAvd. Fastighet/Fastighetsförvaltning
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k. till - 12 månader
Sista ansökningsdag2018-01-08
Referensnr17-55-0112
Publicerad2017-12-19
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Avd. Fastighet/Fastighetsförvaltning
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k. till - 12 månader
Sista ansökningsdag
2018-01-08
Referensnr
17-55-0112
Publicerad
2017-12-19

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är en av Sveriges tio största kommuner, med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1500 personer om året. I Jönköpings kommun arbetar drygt 11 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande.

Tekniska kontoret har ansvaret för den tekniska infrastrukturen inom Jönköpings kommun. Kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och Va-anläggningar. Avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning ingår också i inom tekniska kontorets ansvarsområde.

Fastighetsförvaltningen ansvarar för drift- underhåll och utveckling av fastigheter för skola och social verksamhet samt för övriga kommunala förvaltningar. Fastighetsbeståndet som förvaltas omfattar 925 000 kvm bostads- och lokalarea varav ca 160 000 kvm är inhyrd area. Vi söker nu en verksamhetschef till fastighetsförvaltning. Då kommunen befinner sig i ett expansivt läge påverkar det verksamheternas lokalbehov i stor utsträckning vilket gör att verksamheten är ställd inför stora utmaningar.


Arbetsuppgifter
I rollen som bostadskoordinator arbetar du främst med att tillhandahålla bostäder för sociala behov. Du har en viktig funktion i att hantera ett gott samarbete med de hyresvärdar vi idag har anslutna samt skapar nya kontakter. Du får följa hela processen med kontraktsskrivning, inflyttning och övertagande av hyreskontraktet. Du har mycket kontakt med socialtjänsten och du medverkar i olika samverkansforum. Arbetet bedrivs självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå inom för området lämplig utbildning, gärna med inslag av juridik. Det är meriterande om du har kunskap om hyreslagen och om du har erfarenhet av bostadssektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ge service och av att hantera många olika kontaktytor.
Som person har du god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och att samarbeta med andra. Du har hög serviceförmåga och ditt arbetssätt präglas av struktur och flexibilitet. Du tar gärna egna initiativ och du kan självständigt fatta beslut i uppkomna situationer inom ditt ansvarsområde. Du trivs med att arbeta i en roll med varierande arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.


Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Fredrik Rönneke, Verksamhetschef fastighetsavdelningen, 036-10 52 67

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036 - 10 77 94
Sveriges ingenjörer: Harald Björkdahl 036 - 10 54 60

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.