search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kommunikatör med strategisk höjd

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunikationsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-22
Referensnr17-04-0064
Publicerad2017-12-19
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunikationsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-22
Referensnr
17-04-0064
Publicerad
2017-12-19

Kommunikationsavdelningen består av två enheter, kommunikationsenheten och kontaktcenter. Du kommer att arbeta på kommunikationsenheten som ansvarar för kommunens utveckling och samordning av övergripande intern och extern kommunikation.

Vi söker
Dig som är kommunikatör och trivs med såväl långsiktig planering som snabba handgripliga insatser. Du behöver vara bekväm i den digitala världen. Du kan sätta hela koncept och ta dem i mål. Om du skulle sätta en etikett på dig själv är det troligt att du kallar dig marknadsinriktad kommunikatör med strategiskt sinne.

Vi erbjuder dig
- en kreativ arbetsgemenskap med många olika kompetenser inom kommunikationsområdet
- flexibel arbetstid
- förkortad arbetstid under juni, juli och augusti

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta nära våra förvaltningar och stödja dem i olika kommunikationsfrågor. Du ger stöd och kommunikationsrådgivning i frågor som är prioriterade utifrån mål, prioriterade verksamhetsfrågor och förändringar. Arbetet innebär att ensam eller tillsammans med andra planera, genomföra och följa upp interna och externa kommunikationsaktiviteter. Pressfrågor är en naturlig del i ditt arbete.

Din kompetens
Du har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete och trivs bra med båda delar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en större organisation och projektledning. Har du arbetat med press, PR och marknadsföring så är det meriterande. Det är positivt om du har arbetat med film och sociala medier.

Du ser helheten, har lätt för att samarbeta, lyssna in behov, inge förtroende och skapa goda relationer. Du är kreativ, har god språkkänsla och förmåga att anpassa språk och budskap efter målgrupp. Du är duktig på att organisera och planera ditt arbete och är van att jobba i hela kedjan från planering och idé till färdigt koncept. Du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt och att arbeta i ett högt tempo med deadlines.

Upplysningar
Tina Petersson, enhetschef för kommunikationsenheten, 036-10 57 46
Daniela Hammer, kommunikationschef, 036-10 57 34
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.