search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Samordnare till Bostadsenheten

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-01-16
Referensnr17-70-0276
Publicerad2018-01-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-01-16
Referensnr
17-70-0276
Publicerad
2018-01-02

Vilka är vi?
Bostadsenheten har hela Jönköpings kommun som arbetsområde. Enheten består av 17 medarbetare som jobbar klientorienterat med stort fokus på hyresgästen och dennes motivation att ha en lyckad bostadssituation. Vi på enheten arbetar under socialtjänstens Stabsenhet för Lokal- och bostadsförsörjning och är placerade väst på stan. Målgruppen för verksamheten är personer som kommer i kontakt med socialtjänsten och därigenom får hjälp med en bostad. Individerna kommer i dag från olika sektioner inom socialtjänsten; försörjningsstöd, missbruk, funktionshinderomsorg, barn och unga, eller kvinnofrid samt de nyanlända med uppehållstillstånd.

Vad gör vi?
Vi på Bostadsenheten erbjuder stöd till familjer och enskilda som inte får en bostad på egen hand. Utifrån den enskildes behov utförs stöd och tillsyn i boendet. Boendet erbjuds genom andrahandskontrakt med tilläggsavtal i olika typer av bostäder.

Att arbeta som samordnare på Bostadsenheten är en roll där du fungerar som spindeln i nätet för verksamheten. Du har en vägledande roll och har hela enhetens arbete i fokus. Du fördelar arbetsuppgifter inom gruppen och fungerar även som ett bollplank när det gäller ärenden. Som samordnare har du vissa administrativa arbetsuppgifter, så som hantering av fakturor och beställningar. Du har daglig kontakt med interna och externa samarbetsparters i frågor som rör den enskildes bostad och träffar klienter bland annat i samband med kontraktskrivningar. Du sitter med i ledningsgruppen för bostadsfrågor och i vissa interna och externa sammanhang är det du som företräder gruppen

Vem är du?
Vi söker dig som akademisk examen som exempelvis socionom, beteendevetare eller annan utbildning som bedöms som relevant. Har du haft liknande arbetsuppgifter tidigare är det meriterande. Likaså ser vi det som en merit om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete, exempelvis mot missbruk eller psykiatri. Tjänsten ställer höga krav på självständigt och strukturerat arbete i en samordnande roll. Att arbeta som samordnare är ett varierat arbete som ställer krav på att du trivs i en föränderlig miljö.

Som person har du lätt för att samarbeta både internt och externa, du har en förmåga att se helheten och är tydlig och kreativ i ditt sätt att arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
Som samordnare i Jönköpings kommun erbjuds du bland annat:
- Subventionerad friskvård
- Rabatterat pris på länstrafikens årskort och biobiljetter
- Betald semester första anställningsåret
- Förmånscykel
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling

Övrigt
För tjänsten är det ett krav med B-körkort.

Upplysningar
Johanna Jinnestrand, enhetschef, 036-103432
Annelie Rydbäck, Bostadskonsulent, 036- 105384

Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.