search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarps förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-02-26
Sista ansökningsdag2018-01-07
Referensnr17-60-0720
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarps förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-02-26
Sista ansökningsdag
2018-01-07
Referensnr
17-60-0720
Publicerad
2017-12-21

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss i Barnarps förskoleområde. Vi finns i de södra delarna av Jönköping med naturen alldeles inpå knutarna. I Barnarp finns det ca 4000 invånare. Enheten består av fyra förskolor, Valhall, Vita Villan, Ljungkullen och Barnarps förskola, samtliga med gångavstånd emellan. Förskolorna är av olika karaktär och storlek. En förskola är liten och familjär, en annan är stor och trendig. Gemensamt för dem alla är de fina utomhusmiljöerna, som bara kan bli ännu bättre, och till våren 2018 kommer fler gårdar att ha utvecklats till en än mer variationsrik och spännande lärmiljö. I Barnarps förskoleområde är en stor andel av personalen förskollärare och tre av fyra förskolor har en egen kock.

Närheten till ”varandra” förenklar samarbetet mellan förskolorna. Exempelvis bedriver vi inför start i förskoleklass, en särskild femårsverksamhet, där berörda barn från de fyra olika förskolorna träffas och lär känna varandra. Förskolorna samarbetar även kring högtider och andra arrengagemang. Samtliga APT har vi tillsammans, där en del är ”vigd” för den enskilda förskolans aktuella frågor och en del är avsatt för pedagogiska diskussioner. Barnarps förskoleområde är en så kallad Övningsförskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Du kan även använda dina intressen t.ex. musik, sång och skapande. Goda kunskaper i IKT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Jenny Wolf, Tf Förskolechef, 036-103065
Inga-Maj Johansson, Lärarförbundet, 036-103921

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.