search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Verksamhetsutvecklare unga

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsStadsbiblioteket
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse till 2018-12-31*
Sista ansökningsdag2018-01-03
Referensnr17-42-0032
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsbiblioteket
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse till 2018-12-31*
Sista ansökningsdag
2018-01-03
Referensnr
17-42-0032
Publicerad
2017-12-21

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings bibliotek är ett bibliotekssystem som består av 14 bibliotek varav två är mobila. Alla biblioteken ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar mot att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Stadsbiblioteket söker nu en verksamhetsutvecklare för unga. Under 2018 finns det pengar avsatta för en extra tjänst riktade mot den prioriterade gruppen unga.

Stadsbiblioteket har nyligen genomgått en omfattande renovering där ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.

Arbetsuppgifter
Målet för tjänsten är att identifiera, beskriva och arrangera bibliotekets arbete främst riktade mot unga, 13-18, år i samhället. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta uppsökande, arrangera program och aktiviteter. Du arbetar utåtriktat för att möta målgruppen och tar tillsammans med kollegor inom området fram planer och insatser för att nå fram till de unga, som det sedan praktiskt arbetas utefter. Du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.
Arbetets målgrupp inkluderar även personer med funktionsvariationer samt personer med annat modersmål än svenska. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar.
Vårt mål är att skapa ett förbättrat resultat för denna grupp i bland annat forskningsstudien Ung livsstil av Ulf Blomdahl.
I tjänsten ingår även servicearbete i informationsdisken i biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har en god kännedom om ungas vardag, läsvanor, litteratur och skrivande. Du är nytänkande och en idéspruta och visar ett starkt driv för att sedan genomföra förankrade insatser och aktiviteter. Genom tidigare erfarenheter kan du även visa på en god pedagogisk förmåga.
Som person är du utåtriktad och gillar utmaningar.
Det är en stor fördel om du är lokalt förankrad och har goda kunskaper om Jönköping för att snabbt komma in i arbetet.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Till yrkets art ingår arbete på kvällar- och helger
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjlighet för alla.
* Vikariatet kommer ev. att kunna förlängas.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Enhetschef Stadsbiblioteket Frida Christoffersson tfn 036-10 72 38
Vision: Maria Carlsson 036-10 57 01
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.