search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bitr bygglovchef

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-01-21
Referensnr17-20-0021
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-01-21
Referensnr
17-20-0021
Publicerad
2017-12-21

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Jönköping?
Då kan detta vara ett jobb för dig!


Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Stadsbyggnadskontoret, med ca 100 anställda, har sju avdelningar/enheter. Du blir biträdande bygglovchef i en grupp med 21 medarbetare. Bygglovavdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m.
Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar, 800 anmälningsärenden och 600 bostadsanpassningsärenden per år.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunen genom olika spännande projekt rörande byggnadstekniska frågor, anmälan och tillsynsärenden samt ge råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och Boverkets byggregler (BBR). Tjänsten innebär att vara biträdande bygglovchef för bygglovavdelningen, med ett samordningsansvar för byggnadstekniska frågor i bygglovsprocessen och inom bostadsanpassning samt ansvara för verksamhetsutvecklingen på avdelningen.
Du kommer tillsammans med bygglovchefen att ansvara för avdelningsmöten och utbildning/coachning av handläggare samt ingå i olika styrgrupper.
Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, byggaktörer och politiker.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleingenjörsexamen med husbyggnadsinriktning, byggnadsutformning eller motsvarande. Några års erfarenhet inom yrket är ett krav. Som biträdande bygglovchef krävs att du har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningen och Boverkets byggregler, har byggnadstekniska kunskaper och kunskap inom projektledning.
Du ska ha förmåga att leda arbetsgruppen och ska också ha lätt för att samarbeta, strukturera samt kunna lösa komplexa frågor.
Erfarenhet av chefskap och projektledning är ett krav. Arbetet förutsätter god social förmåga. Att kunna skriva och kommunicera på god svenska är också viktigt för att klara av jobbet. B-körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas kontinuerligt, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, 036-105205
Bygglovkoordinator Kristina Hederskog, 036-102049
Vision: Helen Lerge, 036-105294
Sveriges Ingenjörer: Lotta Olsson, 036-102958

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.