search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ny tjänst på Bruksborg behandlingshem inom HVB- Missbruk

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Bruksborg
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-15
Referensnr17-70-0250
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Bruksborg
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-15
Referensnr
17-70-0250
Publicerad
2017-12-21

Är du socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning och känner att du vill ha en samordnande och stödjande roll i vår nyinrättade tjänst inom HVB-Missbruk? Då har du hamnat rätt!

Vilka är vi?
Bruksborg är ett kommunalt HVB som arbetar med ett strukturerat verksamhetsinnehåll för män med missbruks- och beroendeproblematik. Bruksborg verkar för drogfrihet och att reducera skador av missbruk samt möjliggöra och ge förutsättningar att inskrivna/klienter i förlängningen ska bo i eget boende. Bruksborg erbjuder ett boende i en trygg- och drogfri miljö med tillsyn dygnet runt. På Bruksborg finns det 16 platser med olika placeringskategorier såsom utredning- stöd- motivation- och behandling. Det finns utöver dygnsvård utrymme för upp till tio dagvårdsklienter. I anslutning till Bruksborg finns det tre tränings- och utslussningslägenheter. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt. Metoder vi använder oss av är bland annat motiverande samtal (MI), återfallsprevention, haschavvänjningsprogram (HAP), CRA och ASI. Andra inslag i verksamheten är bland annat psykosocialt stöd, kontaktmannaskap, social färdighetsträning, sysselsättning och friskvård.

Din vardag!
I din roll kommer du att arbeta med att samordna det dagliga arbetet och att stödja och coacha alkohol- och drogbehandlarna i deras vardag och arbete med behandling, dokumentation och i kontakten med klienterna/medborgarna. Din huvudsakliga arbetsuppgift som samordnare är att kvalitetssäkra det dagliga arbetet på boendet och dess behandlingsinnehåll, vilket bland annat innebär att du har en kontinuerlig översyn av rutiner och riktlinjer i nära samarbete med alkohol- och drogbehandlarna. Som Samordnare arbetar du i ett nära samarbete med sektionschefen samt även på uppdrag av sektionschefen. Du kommer att medverka vid inskrivningsärenden, vara med på studiebesök samt medverka vid både morgon- och kvällsavstämningarna på boendet. Då Bruksborg är ett dygnetruntboende där driften sköts gemensamt med klienterna kommer du vid behov att delta i det praktiska arbetet vid exempelvis medicinfördelning och städ.

Vem är du?
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi har du har erfarenhet av att arbeta/goda kunskaper om/med personer med missbruks- och beroendeproblematik samt psykisk ohälsa. Det är meriterandande om du har arbetat eller har goda kunskaper om samsjuklighet och att du har arbetat i behandling på HVB- hem , institutionsboende- öppenvård eller liknande. Vi ser gärna att du har kunskaper om olika behandlingsmetoder och processer, utbildning i motiveranderande samtal (MI), ASI och återfallsprevention är därmed meriterande. Du är en stabil och självgående person som har lätt för att sammarbeta med andra. Vi förutsätter att du som söker alltid har ett professionellt förhållningssätt till samarbetspartners, klienter, medarbetare och andra aktörer. För oss är det även viktigt att du som samordnare har en helhetsyn och ser till verksamhetens bästa och håller dig uppdaterad på området för att på bästa sätt kunna stödja arbetslaget i det dagliga arbetet.
Är det här en tjänst som passar för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss på Bruksborg!

Vi erbjuder
- Nära klientarbete och samarbete med olika yrkesgruper inom socialtjänsten
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat gymkort och biobiljetter
- Förmånscykel
- Rabatt på årskort hos länstrafiken

Övrigt
Som samordnare arbetar du dagtid mån-fred kl: 08.00-17.00. B-körkort är ett krav. Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och vi kommer kontakta aktuella kandidater först efter ansökningstidens sista datum.

Upplysningar
Sektionschef Ewa Blomqvist, tfn 036 - 10 37 34.
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.