search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare 1-3

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast under vt-18, enligt ök
Sista ansökningsdag2018-01-31
Referensnr17-60-0762
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast under vt-18, enligt ök
Sista ansökningsdag
2018-01-31
Referensnr
17-60-0762
Publicerad
2017-12-21

Arbetsplatsbeskrivning
Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel. Skolan är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca. 450 elever. Skolan är organiserad i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag närmare 70 personer i elevernas närhet. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta med skolans lägre åldrar, med den första läs- och skrivinlärningen, i en organisation som stöttar kontinuitet i elevernas lärande?
Tjänsten innebär i huvudsak undervisning i år 1 och F-klass. Under vårterminen -18 är det främst ansvar för undervisning i åk 1.
Det finns på skolan en positiv och lyckad organisation kring hur vi samarbetar i arbetslag F - 1. Du arbetar under skoldagen tätt tillsammans med en förskollärare och lärare mot fritidshem, oavsett om du är i år 1 eller i förskoleklass. Vartannat år arbetar du med huvudansvar för åk 1 och vartannat år i förskoleklassen tillsammans med förskolläraren som då har huvudansvaret. Det året du är i förskoleklassen innebär också delvis arbete på fritidshemmet.
En stor fördel är att få följa samma barn från F till 1, vilket medför en mjukare och tryggare övergång, där elevernas lärande på ett säkert sätt kan fortsätta.
Du kommer att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av undervisningen, i samverkan med arbetslaget och övriga lärare i förskoleklass.
Du är väl insatt i de nya styrdokumenten och använder pedagogiska planeringar som grund för ditt arbete. Du är också trygg i att undervisa i den första läs-, skriv- och matematikinlärningen. Du är nyfiken på, har kunskap i och använder dig av IKT i undervisningen. Åk 1 arbetar med ASL som ett komplement i läs-och skrivinlärningen.
Viktiga delar i arbetet är värdegrundsuppdraget. Du tar ett helhetsansvar och ser elevens hela skoldag som viktig. Som person vill vi att du är ansvarsfull, lösningsfokuserad, har ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa goda relationer med både barn och vuxna. Detta förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan ta eget ansvar och är flexibel.

Kompetenskrav
Lärare med inriktning mot åk 1-3, eller Grundskollärare. IT kunskaper är ett krav. Utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Tillträde är vid vårterminens start, eller enligt ök.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Upplysningar
Rektor, Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor, Anna Jakobsson, tel 036-107569
Lärarförbundet:
Pernilla Hagen, tel 036-103173
Laila Andersson, tel 036-103175
Monica Aldrin tel 036-106382


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.