search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialt arbete som gör skillnad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Försörjningsstöd Råslätt
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-07
Referensnr17-70-0278
Publicerad2017-12-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Försörjningsstöd Råslätt
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-07
Referensnr
17-70-0278
Publicerad
2017-12-21

Vill du arbeta som socialsekreterare och göra skillnad för någon annan? Sök då till oss på försörjningsstöd Råslätt!

Vad innebär tjänsten?
Som socialsekreterare hos oss på Råslätt arbetar du med handläggning av försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. Här arbetar två sektionsadministratörer, ett tjugotal socialsekreterare, en förste socialsekreterare och en sektionschef. Vi har ett nära samarbete med kommunens arbetsmarknadsavdelning, Arbetsförmedlingen, sjukvården och Försäkringskassan. Vi arbetar enligt MI-modellen där vi genom extern handledning stöttar individen med bland annat motiverande samtal. I arbetet mot målet att individen ska bli självförsörjande utgår vi från varje individs förutsättningar. Tillsammans med den enskilde försöker vi att genom samtal skapa processer där personen får insikt i sina resurser och förutsättningar. Tjänsten innebär sedvanlig handläggning av försörjningsstöd, arbetsuppgifterna inkluderar även egna medel som är ett led i att hjälpa individer att hantera sin privat ekonomi. Vi möter människor från flera kulturer och med olika bakgrund och förutsättningar varje dag, en dag är aldrig den andra lik. Arbetet är varierande och utvecklande då du får stödja personer i utsatta situationer.

Vad erbjuder vi dig?
Från och med 1 september 2017 tillämpar vi 7-timmars arbetsdag för socialsekreterare. Som socialsekreterare inom socialförvaltningen i Jönköpings kommun har du en rad olika stödfunktioner som ger dig trygghet i din arbetsroll. Stödresurser som finns att tillgå är bland annat att vi har en kommunjurist med socialförvaltningen som sitt arbetsområde. I arbetsteamet finns en förste socialsekreterare som ger handledning och finns som stöd när du fattar beslut i ärenden. Du erbjuds också en grundlig introduktion. Vi har väl utarbetade rutiner och processer och många kollegor att samarbeta med. Dessutom finns stöttning av din närmaste chef.
Som anställd hos oss erbjuds du också:
- Flexibel arbetstid
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första året
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Semesterväxling, semesterersättning kan bytas mot dagar

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd är meriterande. Du som söker har god samarbetsförmåga, är flexibel och nyfiken. Vidare är du intresserad av och har förmåga att motivera och stödja människor i processer som leder till självförsörjning.

Övrigt
Då vi täcker ett stort geografiskt område är det en tillgång att ha körkort men inte ett krav.
Vi kommer under hela annonseringsperioden ha löpande anställningsintervjuer, så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss. Varmt välkommen med din ansökan till sektion Råslätt

Upplysningar
Sektionschef Åke Pettersson 036 - 10 68 66
1:e socialsekreterare Ase Omeirat 036/105946r
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.