search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårdens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-07
Referensnr17-60-0765
Publicerad2017-12-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårdens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-07
Referensnr
17-60-0765
Publicerad
2017-12-22

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 5 000 anställda. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder, Barn- och utbildningsnämnden och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Södergårdens skolområde består av Södergårdsskolan med årskurserna F-6. Skolan har gamla anor och byggnaderna har en stor charm. Till skolan är det gångavstånd från Huskvarna centrum men det finns också goda kommunikationer.

Södergårdsskolan är en mångkulturell skola med ca 450 elever som är belägen i södra Huskvarna. Under läsåret 16/17 fanns 21 olika språk där arabiska, assyriska, somaliska och albanska är de fyra stora språkgrupperna. Ungefär hälften av våra elever går på våra fem fritidshem. På skolan arbetar det 75 personer. Från hösten 2016 är Södergårdsskolan en övningsskola för lärarstudenter. I medarbetargruppen finns ett stort engagemang och höga ambitioner. Vid Skolinspektionens granskning hösten 2016 framfördes ingen kritik, vilket är det bästa resultat en skola kan få.

Arbetsuppgifter
I din roll som rektor har du ett helhetsansvar när det gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar för att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete och att varje elev känner sig trygg och erbjuds det stöd som behövs. Vi förväntar oss att du arbetar målinriktat för att ligga i framkant med pågående skolutveckling på kommunal och nationell nivå och att du är en tydlig företrädare för skolledarens uppdrag såsom det beskrivs i styrdokumenten.

Som rektor i Jönköpings kommun har du en nyckelroll och vi vill ge dig rätt förutsättningar för att lyckas med ditt viktiga uppdrag. Till din hjälp finns en central förvaltning med stödfunktioner inom områdena HR, administration, ekonomi, utveckling och kvalitet samt elevhälsa. Du ingår i grundskolans ledningsgrupp tillsammans med övriga rektorer och träffar dina närmsta chefer varannan vecka.

Kompetenskrav
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterade pedagogiska meriter och gedigen erfarenhet från skolväsendet - även av ledarfunktion inom detsamma. Erfarenhet av att driva skolutveckling samt förändringsarbete med gott resultat. Genomgången rektorsutbildning är meriterande. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift, både när det gäller det svenska och engelska språket är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.
Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Den personliga lämpligheten är avgörande för tjänsten och vi söker dig som är initiativstark, trygg i dig själv och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du tar en tydlig arbetsgivarroll och ställer om till nya förutsättningar när så krävs. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Upplysningar
David Norrfjärd, chef grundskola tel 036-106740
Våra fackliga organisationer når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.