search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-21
Referensnr17-61-0152
Publicerad2018-01-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-21
Referensnr
17-61-0152
Publicerad
2018-01-03

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMAs praktiska verksamheter, arbetskonsulenter som är handläggare för våra deltagare, handledare och assistenter. AMA leds av en arbetsmarknadschef och är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet.

Arbetsuppgifter
Enhetschefen ingår i AMA:s ledningsgrupp där planering för kommunens arbetsmarknadsinsatser sker. Enhetschefens uppdrag är vidare att leda och utveckla arbetet i Introduktionsenheten. Inom Introduktionsenheten finns AMA:s Jobbtorg, som för de flesta deltagarna är första kontakten med AMA. Enheten arbetar även med praktikplatser inom de kommunala förvaltningarna och i det privata näringslivet, arbetsmarknadsanställningar, sommarjobb och feriepraktik. I enheten finns två Teamledare behjälpliga i det dagliga arbetet. Enhetschefen har personal-, arbetsmiljö-, verksamhet- och budgetansvar. En viktig del i arbetet är samverkan, både internt och externt med framförallt Socialförvaltningen, Arbetsförmedlingen och Vuxenutbildningsenheten. Vidare samverkar enheten med övriga kommunala förvaltningar, fackliga organisationer, myndigheter och näringslivet. AMA:s uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom området samt kunskap och ledarskapserfarenhet krävs och vi förutsätter goda kunskaper om arbetsmarknaden. Vi söker en enhetschef med kommunikativ förmåga och som kan driva förändringsprocesser i enheten och som kan samarbeta och skapa ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper för att lyckas i uppdraget är förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och utvecklings- och förändringsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Rickard Boson, Tf. Arbetsmarknadschef, 036-10 61 61
Markus Görs, SACO, 036-10 73 81
Torbjörn Åhl, Vision, 036-10 59 95


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.