search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsinstruktör till pooltjänst inom daglig verksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-28
Referensnr18-70-0002
Publicerad2018-01-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-28
Referensnr
18-70-0002
Publicerad
2018-01-03

Hos oss får du ett flexibelt och varierande arbete eftersom tjänsten gäller flera olika verksamheter. En tjänst under uppbyggnad där din hobby eller intressen kan komma till användning och tillgodoses i arbetet.

Vilka är vi?
Daglig verksamhet har som mål att skapa meningsfull sysselsättning som ska bidra till ökad livskvalitet med personlig utveckling, stimulans och gemenskap samt främja delaktighet i samhället. Deltagarna är vuxna personer med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar.

Vi söker nu en ny medarbetare för pooltjänst som innebär att gå in vid personalens planerade frånvaro och bemanna olika arbetsinriktade dagliga verksamheter. Det gäller Hunddagis, Café kasernen, Erikshjälpen secondhandaffär och Windens mekaniska verkstad. De dagar man är obokad har man sin basplacering på en av verksamheterna.

Vad innebär arbetet?
Du är ett stöd för deltagarna och ska instruera och handleda dem i det dagliga arbetet utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska leda verksamheten på ett sätt som gör att medborgarna och verksamheten utvecklas. Du samarbetar med många olika aktörer och får utlopp för din kreativa förmåga och intressen.

Vi arbetar aktivt för ökad självständighet, samt att erbjuda en trygg arbetsplats med social samvaro och god service. Vi utgår från återhämtningsinriktat arbetssätt som bygger på respekt för individen och värderingen att varje individ har potential att växa och utvecklas. Som samtalsmetod använder vi MI.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog/arbetsterapeut/socionom
/undersköterska/skötare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gärna med erfarenhet av arbete med personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Det är önskvärt att du har erfarenhet/kunskap av hund.

Du som söker har ett stort intresse för människor och går in med en positiv inställning och engagemang i ditt arbete. Du är en stabil person som trivs med att arbeta självständigt och flexibelt. Du är tillmötesgående och anstränger dig för hitta de bästa lösningarna.

Övrigt
Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag.
Körkort är ett krav.

Jönköpings kommun erbjuder alla anställda gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar och rabatt på länstrafikens årskort.

Upplysningar
Enhetschef Charlotta Hammarlund, 036-105232
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.