search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Koordinator för särskild utbildning för vuxna

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-05-01
Sista ansökningsdag2018-02-09
Referensnr18-61-0002
Publicerad2018-01-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-05-01
Sista ansökningsdag
2018-02-09
Referensnr
18-61-0002
Publicerad
2018-01-12

Bäckadalsgymnasiet:
Är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux).

Vår helhetsidé består av fem värdeord som ska prägla vår skola. Värdeorden har tagits fram av all personal gemensamt och de beskriver vad vi vill ska karaktärisera Bäckadalsgymnasiet. Värdeorden är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. De vägleder oss i våra möten med alla elever. Alla beslut ska präglas av våra värdeord: elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Mer om våra värdeord: http://www.backadal.se/om-skolan/vision-och-vardegrund.html

Den aktuella tjänsten är placerad på Lärvux som är till för vuxna med utvecklingsstörning. Målgruppen ges möjlighet att utveckla sina kunskaper i syfte att stärka sin ställning i privat-, arbets- och samhällsliv. Lärvux verksamhetsidé är att utbildningen skall vara individanpassad, undervisningen äga rum i små grupper och studierna ske i egen takt i en laborativ skolmiljö.

Dina arbetsuppgifter:
Uppdraget som koordinator innebär att leda, organisera och utveckla vuxenutbildning för personer med utvecklingsstörning. I uppdraget ingår att bedriva uppsökande verksamhet, informera om verksamheten samt kartlägga, ta emot och följa upp elever. Det ingår även administration och viss undervisning kan bli aktuell beroende på kompetens och tidigare erfarenhet.

Vi tror att du:
Är specialpedagog eller att du har annan för tjänsten relevant utbildning samt arbetslivserfarenhet från lärvux och/eller vuxenutbildning. Du har goda kunskaper om personer med utvecklingsstörning och är som person kreativ, social och flexibel. Du är vidare en naturlig nätverkare, har en god samarbetsförmåga samt lätt för att bygga upp förtroende. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss får du:
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Förskottssemester
• Möjlighet till semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan.

Vill du veta mer om tjänsten:
Rektor: Johan Albertsson, tfn: 036-10 70 41, mail: johan.albertsson@jonkoping.se
Lärarförbundet: Alexandra Forseland, mail: alexandra.forseland@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Barbara Gustavsson, mail: barbara.gustavsson@jonkoping.se

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.