search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ansök till Jönköpings kommuns traineeprogram - Socionomer

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-05-01
Sista ansökningsdag2018-03-11
Referensnr18-70-0009
Publicerad2018-01-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-05-01
Sista ansökningsdag
2018-03-11
Referensnr
18-70-0009
Publicerad
2018-01-22

Vill du bli socialtjänstens bästa handläggare? Vi ger dig bästa tänkbara start för ditt arbete som socionom.

Få en bra start på karriären genom att lära känna hela verksamheten och knyt viktiga kontakter för det framtida yrkeslivet. Traineeprogrammet ger god inblick i socialtjänstens arbete med fokus på myndighetsutövningen. Du får se olika delar av vår breda verksamhet för att ge dig så bra förutsättningar som möjligt för en framtida karriär inom socialförvaltningen i Jönköping. Den här chansen är till för dig!

Syfte med Traineeprogrammet:
Syftet med Traineeprogrammet är att förbereda dig på din roll som handläggare inom socialförvaltningen. Vi kommer ge dig en helhetsförståelse genom att ta dig hela vägen från övergripande organisation och ledning till individnivå. Vårt mål är att du efter Traineeprogrammet upplever dig väl rustad inför din fortsatta handläggarkarriär i Jönköpings kommun.

Traineeprogrammet erbjuder dig:
• Sju timmars arbetsdag
• Semester enligt avtal
• Gruppträffar med fokus på ömsesidigt utbyte av kunskap och erfarenheter
• Studiebesök i olika verksamheter
• Delaktighet i socialförvaltningens utvecklingsarbete
• Workshops i olika former
• Föreläsningar av inbjudna experter
• Kontinuerligt stöd i din professionella utveckling
• En trygg tillsvidareanställning redan under dina studier

Upplägg
Du anställs på en tillsvidaranställning med placering centralt i socialförvaltningen. Traineeprogrammet startar i maj månad när du som socionomstudent befinner dig i termin 5. Under perioden före sommaren, ht 2018, och under vt 2019 tjänstgör du 20 % och är tjänstledig 80 %. Under sommaren har du en period med avtalsenlig semester och en period då du jobbar som handläggare på heltid. I samband med att du tar din socionomexamen placeras du ut som handläggare i någon av våra verksamheter

Vem är du?
För att söka till Jönköpings kommuns traineeprogram behöver du fått:
• Godkänt i socionomprogrammets kurser termin 1-5.

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av myndighetsarbetet. För att antas till traineeprogrammet krävs att du har ett intresse för att förstå hur en stor organisation fungerar och hur olika faktorer påverkar myndighetsutövningen. Det är även viktigt att du förstår värdet av ett systematiskt förbättringsarbete då det är en central del i förvaltningens utvecklingsarbete.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande
Ange i din ansökan varför du vill antas till traineeprogrammet och vad du kan bidra med.

Upplysningar
Frågor gällande traineeprogrammet besvaras av programansvarig Christina Evaldsson på 036-10 55 35, christina.evaldsson@jonkoping.se eller enhetschef Martin Sinclair på 036-10 26 19, martin.sinclair@jonkoping.se

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.