search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAlfred Dalinskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-03-26 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-11
Referensnr18-60-0027
Publicerad2018-01-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Alfred Dalinskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-03-26 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-11
Referensnr
18-60-0027
Publicerad
2018-01-17

Arbetsplatsbeskrivning

Alfred Dalinskolan är en 7-9 skola som ligger i centrala Huskvarna. Vi har ca 480 elever från våra upptagningsområden som består av Öxnehaga, Norrängen, Huskvarna söder, Stensholm och Lekeryd. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs samt en förberedelseklass med ca 20 nyanlända elever. Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – se , vår hemsida.

Hanna, vår kurator, har beslutat sig för att arbeta utomlands så nu söker vi en ny kurator till Alfred Daliskolan.


Arbetsuppgifter

Under de närmsta tre åren kommer vi tillsammans med Skolverket samverka i ett arbete för varje elevs framgång i skolan.

Vill du vara med och utveckla Alfred Dalinskolan till "Bästa skola"?
Vill du vara en i ett nystartat elevhälsoteam, som består av rektor, två biträdande rektorer, två specialpedagoger, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare där vi tillsammans med övrig personal på skolan arbetar för elevernas bästa?

Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam. Förutom enskilda elev- och föräldrasamtal, kommer du att arbeta med både elever, personal och föräldrar i grupp. Utifrån din profession ger du förslag på lämpliga åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel. Du medverkar till ett förebyggande och hälsofrämjande arbete, har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar. Du är driven inom dokumentation och kvalitetsarbete. Ett viktigt uppdrag är också att ansvara för, arbeta med och utveckla enhetens likabehandlingsarbete tillsammans med trygghetsteamet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övrig personal på skolan, samt ha kontakter med externa aktörer, såsom exempelvis socialtjänst, BUP och polis.

Vi är en mångkulturell skola där alla ska få möjlighet att utveckla goda kunskaper och social mognad.


Kompetenskrav

För tjänsten som skolkurator söker vi dig som har en socionomexamen.
Grundläggande IT-kompetens är ett krav.
Meriterande är också om du har erfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang.

Du har förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du väljer att se möjligheter istället för hinder. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt.

Vi söker dig som:
• är positiv och lösningsfokuserad
• är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella
• har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation
• har god samarbetsförmåga
• är utåtriktad med en förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer


Övrigt

Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet.
Erfarenhet av motsvarande tjänst är meriterande.
Vänligen ange referenser.


Upplysningar

Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14
Stefan Nicklasson, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 16
Andreas Sandqvist, Lärarförbundet 036-10 66 24
Magnus Ekelund, Lärarnas Riksförbund 036-10 66 21

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.