search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem, 2 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängsskolans särskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-02-19
Referensnr18-60-0025
Publicerad2018-01-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängsskolans särskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-02-19
Referensnr
18-60-0025
Publicerad
2018-01-17

Arbetsplatsbeskrivning
Österängsskolan finns på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola och grundsärskola. Österängsskolan med förskoleklass, åk 1-6, fritidshem samt träningsskola tillhör Österängens skolområde. Skolan har 230 elever varav 17 på grundsärskolan. En fantastisk skola som dessutom har vunnit utmärkelsen hälsofrämjande arbetsplats inom Jönköpings kommun.

Arbetsuppgifter
Du arbetar som fritidslärare inom grundsärskolan, inriktning träningsskola. Du ska främja ett specialpedagogiskt förhållningssätt i grundsärskolan, stärka elevens utveckling och inlärning, arbeta med eleverna tillsammans med övrig personal samt ansvara för och arbeta i grundsärskolans fritidshem. Du som är intresserad av att arbeta i arbetslag, vill driva utveckling inom ditt område och ser lärande som en ständig process där du har möjlighet att utveckla ditt arbete, är välkommen att söka anställning hos oss.

Kompetenskrav
Adekvat lärarutbildning för fritidshem. Kunskap i teckenkommunikation och erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan är meriterande. Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du ska ha grundläggande IT-kompetens.

Övrigt
Annonsen avser 2 tjänster. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Läs mer om skolan på www.jonkoping.se/osterangsskolan.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rektor, Athanasios Serakis: 036-10 24 56
Lärarförbundet, Iréne Bock Björnlinger: 036-10 73 17

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.