search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMunksjöstadens förskola, Junebäckens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-02-28
Referensnr18-60-0028
Publicerad2018-01-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Munksjöstadens förskola, Junebäckens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-02-28
Referensnr
18-60-0028
Publicerad
2018-01-18

Arbetsplatsbeskrivning
Du är varmt välkommen till oss på Junebäckens förskoleområde!
Våra förskolor är alla centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Enheten består av förskolorna Kusken, Kloster, Ida, Torpa, Bäckadalen, Mariebo och i augusti 2018 startar vi vår nya förskola i Munksjöstaden.
Förskolornas geografiska läge ger goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Vi är övningsförskola för studenter från Jönköpings universitet.
Vår vision är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit barn och pedagoger kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt, i en demokratisk anda. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande. Enhetens prioriterade mål detta läsår är: Kulturell mångfald, Jämställdhet och, ett Kunskapsmål som är valfritt för varje avdelning.
Vi har goda resultat i vår medarbetarenkät runt området medarbetarskap och i Brukarenkäten som går ut till vårdnadshavarna, rekommenderar 99% av våra vårdnadshavare våra förskolor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av att vara med och starta upp en helt ny verksamhet. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetsyn på barnet och dess behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning.
Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande, systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med goda kunskaper inom IT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Är du nyutexaminerad har du under ditt första anställningsår en mentor som stöd i ditt arbete.

Övrigt
Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Förskolechef Madelein Nilsson, tel. 036-103923
Biträdande förskolechef Teresa Sagström, tel.036-103887
Facklig representant Lf Veronica Ekblad, tel 036-107815
Förskolechef/stöd vid nybyggnation Anna Karin Borka, 036-106988

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.