search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Timvikarier till kommunens folkbibliotek

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsBiblioteken i Jönköpings kommun
AnställningsformIntermittent anställning med timlön
OmfattningEnl. överenskommelse utifrån verksamhetens behov
TillträdesdagOmgående
Sista ansökningsdag2018-02-19
Referensnr18-42-0003
Publicerad2018-01-22
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Biblioteken i Jönköpings kommun
Anställningsform
Intermittent anställning med timlön
Omfattning
Enl. överenskommelse utifrån verksamhetens behov
Tillträdesdag
Omgående
Sista ansökningsdag
2018-02-19
Referensnr
18-42-0003
Publicerad
2018-01-22

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare, och vill i den rollen ge kommuninvånarna ett gott bemötande och god service. I Jönköpings kommun finns 12 bibliotek samt två mobila enheter och det är inom dessa verksamheter du nu behövs. På vissa av biblioteken arbetar du ensam då det är enkelbemanning.

Arbetsuppgifter
Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk samt andra inom biblioteken förekommande uppgifter. Det är ett varierande arbete med stort utrymme för kreativitet och medskapande, som i grunden handlar om att sätta besökaren i centrum och medverka till att göra biblioteken tillgängliga och angelägna för alla.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har gymnasieutbildning och gärna erfarenhet av arbete på bibliotek eller i annat serviceyrke. Goda IT-kunskaper samt litteraturkännedom är meriterande. B-körkort är ett krav och vi ser gärna att du har tillgång till bil. Har du körkort för yrkestrafik kan du bli aktuell för vikariat på Bokbussen och bokbilen.
Då arbetsplatsen varierar utifrån behov är det en förutsättning att du är flexibel, har lätt för att strukturera upp situationer och snabbt ser vad som behöver göras. Du har vidare god social kompetens, en positiv inställning samt är bra på att skapa goda relationer till både besökare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Övrigt
Din arbetstid är enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov och dina önskemål. Biblioteken bedriver verksamhet såväl dagtid som kvällstid och helger.


Upplysningar
Avdelningschef Johan Gärskog 036-10 55 83
johan.garskog@jonkoping.seOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.