search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utredare

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUtredningsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-12
Referensnr18-04-0004
Publicerad2018-01-25
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Utredningsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-12
Referensnr
18-04-0004
Publicerad
2018-01-25

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten är placerad vid utredningsenheten som är en del av stadskontorets stabsavdelning. Utredningsenheten består i dag av sex medarbetare och vi arbetar med olika typer av utredningar och utvärderingar samt svarar för kommunens centrala statistikservice.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utredningar och utvärderingar inom olika områden som är av betydelse för kommunal verksamhet och kommunens utveckling. I tjänsten ingår även att för stadskontorets räkning svara på betänkanden, motioner och medborgarförslag samt att arbeta med andra ärenden som är föremål för politisk behandling. Det kan även förekomma arbete med statistik och enkäter.

Kompetenskrav
Du har examen från högskola/universitet med samhällsvetenskaplig inriktning, erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete samt är väl förtrogen med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Därmed värdesätter vi särskilt kommunal erfarenhet eller erfarenhet från annan offentlig förvaltning. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt med kvalitet som ledord. Du är självgående, har lätt för att samarbeta med andra samt har en förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor. Ett stort intresse för samhällsfrågor är värdefullt för tjänsten.

Upplysningar
Utredningschef Andreas Zeidlitz, 036-10 57 30
Fackliga företrädare: www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.