search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning75%
Tillträdesdag2018-04-01 till 2019-08-19
Sista ansökningsdag2018-02-12
Referensnr18-70-0016
Publicerad2018-01-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
75%
Tillträdesdag
2018-04-01 till 2019-08-19
Sista ansökningsdag
2018-02-12
Referensnr
18-70-0016
Publicerad
2018-01-30

Vilka är vi?
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden, myndighet, öppenvård och råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder.

Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar genom att tidigt upptäcka och tillgodose olika behov. I Jönköpings kommun finns 14 kuratorer som arbetar inom familjecentralsverksamheter och bildar en egen grupp inom råd & service med samma ledning. En familjecentral bedriver verksamhet som är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande samt riktar sig till föräldrar och barn i åldrarna 0-6 år. Det är en mötesplats för familjer inom ett eller flera bostadsområden.

Vi söker nu en kurator till Familjecentralen i Bankeryd. Tjänsten är ett vikariat med tillträde i april 2018.

Vad innebär tjänsten?
Som kurator kommer du att arbeta i förebyggande socialt arbete, individuellt eller i grupp och i nära samverkan med övriga yrkeskategorier på familjecentralen, kvinnohälsovård, barnhälsovård och öppen förskola. Du kommer att arbeta med psykosocialt stödjande föräldraarbete i frivilliga former under kortare eller längre tid. På familjecentral ges vägledning om vart man som förälder kan vända sig i olika situationer och ge stöd i kontakter med olika myndigheter. Du medverkar och initierar grupper med såväl allmänna som speciella behov, såsom till exempel för föräldragrupper och temagrupper.
Viss arbetstid kan förläggas på icke kontorstid.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Utbildning i systemteori, MI, ICDP, Komet eller annat föräldrastödsprogram är meritande. Du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete samt erfarenhet av arbete med familjer från andra kulturer. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Sektionschef Malin Broddegård, tfn 036 - 10 58 52

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.