search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast till 1 års anställning
Sista ansökningsdag2018-02-11
Referensnr17-61-0149
Publicerad2018-01-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast till 1 års anställning
Sista ansökningsdag
2018-02-11
Referensnr
17-61-0149
Publicerad
2018-01-26

Arbetsplatsbeskrivning
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras.
Tjänsten är för närvarande placerad inom AMAs företagsgrupp inriktning privata näringslivet, Introduktionsenheten. Uppdraget är att vägleda, stödja och motivera deltagare till att ta eget ansvar för att nå egen försörjning genom arbete efter avslutad insats på AMA.

Arbetsuppgifter
Fokus ligger på att planera, förbereda och matcha deltagaren inför praktik/anställning i privata näringslivet. För detta krävs ett aktivt nätverkande med privata arbetsgivare, lyhördhet gentemot deltagarna och samverkan med kollegorna på AMA. Det ingår också ett aktivt uppföljningsansvar både gentemot deltagare och företag.

Under deltagarens inskrivningstid på AMA ingår även utbildningsinslag, jobbsökaraktiviteter och vägledning. Uppdraget utförs i tät samverkan med övriga arbetskonsulenter på AMA samt med arbetsförmedlingen, vuxenutbildningen, fackliga organisationer och andra aktörer utifrån deltagarens behov.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper samt körkort. Vi önskar att du har goda kunskaper om arbetsmarknaden och gärna jobbat inom det privata näringslivet. Företagskontakter och kunskap om den regionala arbetsmarknaden är meriterande. De personliga egenskaper som prioriteras är flexibilitet, kreativitet, uthållighet, struktur, kulturell medvetenhet och förmåga att arbeta i team. Du bör trivas i processinriktat arbetssätt och ha uthållighet för att hitta lösningar mellan arbetsgivare och AMA:s deltagare.

Erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller med människor i olika former av utanförskap är meriterande. Att matcha deltagarens förmågor med företagets behov är en förutsättning för att lyckas i detta jobbet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Christin Powell, Tf Enhetschef, 036-10 80 21
Peter Gotting, SACO, 036-10 80 24
Torbjörn Åhl, Vision, 036-10 59 95

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.