search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till Nyckelvägens servicebostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Nyckelvägens gruppbostad
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%*
TillträdesdagSnarast eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-09
Referensnr18-70-0017
Publicerad2018-01-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Nyckelvägens gruppbostad
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
Snarast eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-09
Referensnr
18-70-0017
Publicerad
2018-01-26

Vilka är vi?
Nyckelvägen är en servicebostad på Gräshagen för 13 medborgare med intellektuella funktionsnedsättningar. Lägenheterna är fördelade i fyra hyreshus. I ett av husen ligger baslägenheten för gemensamma aktiviteter samt personalutrymmen och jourrum. Du kommer ingå i en arbetsgrupp på 12 medarbetare. Servicebostaden är indelad i två team där varje team består av 6 medarbetare och 6 respektive 7 medborgare. Under journätter och helger jobbar du med alla medborgare. Vi söker nu 2 medarbetare, en tillsvidare och en vikarie.

Vad gör vi?
Arbetsuppgifterna består i att ge personlig omvårdnad, stöd i hemmets skötsel, fritidsaktiviteter och social träning utifrån medborgarnas personliga integritet och enskilda behov. Vi arbetar med olika former av strukturer för att den enskilde ska känna trygghet och sammanhang. Medborgarnas behov är utgångspunkten och vi arbetar personcentrerat utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Stödet utgår från den enskildes hem och utförs till största del enskilt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har det yttersta ansvaret för en eller flera medborgare med olika kontakter kring denne och ansvar för planering av strukturer. Social dokumentation och genomförandeplaner är ett viktigt arbetsredskap.

Vem söker vi?]
Du som söker har utbildning från Vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet Arbetet kräver att du är strukturerad, tar eget ansvar och har initiativförmåga. Du är flexibel, kan ha många bollar i luften samtidigt, ser möjligheter och är lösningsfokuserad.
Arbetsgruppen är i förändring med flera nya medarbetare under kort tid. Tillsammans är uppdraget att skapa en arbetsgrupp som kan ge det stöd och hjälp som medborgarna har behov av. Som medarbetare förväntas att du bidrar till verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i alla förekommande arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du kan jobba utifrån våra nycklar, "Bra kommunikation, professionellt bemötande, omtänksamhet och struktur".

[h]Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

[h]Övrigt

Arbetstiden är dag, kväll, helg och journätter. Stor del av arbetstiden är förlagd kvällstid då medborgarnas behov av stöd och hjälp är störst. För närvarande arbetar vi med rörlig arbetstid.
*Tjänsterna är på 75% men kan kombineras med verksamhetsnära pool i egen och ytterligare andra verksamheter.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Upplysningar
Anne Johansson, Enhetschef, 036-10 73 77
Arbetsplatsombud, Ann Hellström, 036-10 22 47

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.