search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

1:e socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom Söder
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-02-18
Referensnr18-70-0018
Publicerad2018-01-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom Söder
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-02-18
Referensnr
18-70-0018
Publicerad
2018-01-29

Vi söker en engagerad 1:e socialsekreterare
Jönköpings kommun är en mycket expansiv kommun och vi växer med 1500 invånare per år! Att vi växer innebär att socialtjänstens verksamheter efterfrågas i högre utsträckning. Arbetet inom barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun ligger långt fram och vi arbetar med ständiga förbättringar. Då en av våra 1:e socialsekreterare har gått vidare till nya utmaningar inom vår organisation söker vi därför en ersättare till lokalkontor Söder som finns på Råslätt i Jönköping.

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare. Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

Vad gör vi?
På lokalkontoren arbetar vi med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU. Arbetet sker med stöd av 1:e socialsekreterare, sektionschef, administratörer och socialsekreterare. Vi arbetar enligt BBIC och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Vi använder oss av de verktyg som Signs of Safety erbjuder för att involvera familjer och deras nätverk.

Vad gör du som 1:e socialsekreterare?
Som 1:e socialsekreterare kommer du att arbeta med att stödja handläggarna i deras utredningsarbete, bedömningar och val av insatser. 1:e socialsekreterare ansvarar för metodutveckling och kontinuerlig översyn av rutiner och riktlinjer. Du håller dig uppdaterad vad gäller föreskrifter, allmänna råd från Socialstyrelsen, förändringar inom lagstiftningen och dess tillämpning. Du samarbetar med de samarbetspartners som finns runt barn och ungdomar, både internt och externt.

Vilka kompetenskrav har vi?
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Meriterande är att ha haft en ledande roll i någon form. Som person ska du vara trygg, stabil och kontrollerad i stressituationer, engagerad, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, ha en språklig analytisk förmåga och kommunicera på ett tydligt sätt samt ha god samarbetsförmåga. Du ska klara av att leda arbetsgruppen att nå gemensamma mål, ansvara för samordning samt skapa engagemang och delaktighet. Du bör vara skicklig på att planera och prioritera och kunna fungera som sakkunnig inom arbetsområdet. Arbete utanför kontorstid kan förekomma. B-körkort krävs.

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• Flexibel arbetstid
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Handledning
• Generösa utbildningsmöjligheter

Jönköpings kommun erbjuder våra anställda gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, semesterväxling samt rabatt på länstrafikens årskort.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan.

Upplysningar
Sektionschef Marianne Jakobsson, tfn 036-10 68 33
1:e socialsekreterare Melissa Graeli, tfn 036 –10 26 78

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.