search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-28
Referensnr18-60-0040
Publicerad2018-01-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-28
Referensnr
18-60-0040
Publicerad
2018-01-31

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö.
Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss.
Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.
Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer ha ett nära samarbete med rektor samt ytterligare en biträdande rektor.
I uppdraget ingår att tillsammans med skolledning och medarbetare driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet.
Du kommer vara en viktig del av det operativa, dagliga arbetet i grundskolan. Vi vill att du brinner för utvecklingsfrågor då skolutveckling är en viktig del av ditt arbete.

Kompetenskrav
Vi söker en biträdande rektor, som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av grundskola. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du är en tydlig och positiv ledare som värdesätter och uppmuntrar samarbete och god kommunikation. Du är prestigelös och kan både ge och ta och har lätt för att samarbeta med övrig skolledning och med våra olika team och arbetslag, liksom med elever och vårdnadshavare.
Vi ser ledarskapserfarenheter som meriterande.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som bottentjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
David Norrfjärd, chef grundskola, tel 036-106740, e-post; david.norrfjard@jonkoping.se
Gunilla Crona, rektor Gränna skolområde, tel 036-106660, e-post: gunilla.crona@jonkoping.se
Våra fackliga ombud når du via nedanstående länk


Länk: Fackliga representanter


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.