search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vi söker personliga assistenter!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
OmfattningAnge önskad*
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-28
Referensnr18-70-0020
Publicerad2018-01-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
Ange önskad*
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-28
Referensnr
18-70-0020
Publicerad
2018-01-31

Nu söker vi nya medarbetare till olika medborgare runt om i kommunen. Personlig assistent är arbetet för dig som är självständig och gillar att jobba med människor, i arbetet får du utmaningar och variation.

Vad gör vi?
Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i det dagliga livet. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistenten ska du stödja och motivera medborgaren i de delar av livet som personen har svårt att genomföra på egen hand och målet är att hen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du arbetar i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du stöttar i vardagen med saker som personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Det kan även innebära exempelvis träning, hushållsarbete och aktiviteter tillsammans med medborgaren. Du jobbar oftast ensam och arbetet sker dag, kväll och journatt, både vardag och helg.

Vem söker vi?
Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och empatisk. Vi värderar personlig mognad högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren kan befinna sig i. Att du har förståelse för medborgarens integritet är av stor vikt. Eftersom det oftast innebär ensamarbete så är det viktigt att vara självgående. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Har du vårdutbildning eller erfarenhet av liknande arbete är det meriterande.

Vi erbjuder
• En trygg anställning.
• Flexibelt och varierande arbete.
• Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
• Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
* Ange önskan sysselsättningsgrad i din ansökan.
* Vi önskar att du skickar med en bild på dig själv i din ansökan.
Urval och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Upplysningar
Rekryterande Enhetschef Kariin Kilenbeck, Tel: 036-10 51 46
Fackliga företrädare, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.