search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Dataskyddsombud

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStadskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-26
Referensnr18-04-0006
Publicerad2018-02-05
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Stadskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-26
Referensnr
18-04-0006
Publicerad
2018-02-05

Arbetsplatsbeskrivning
Habo, Jönköping, Mullsjö och Vaggeryds kommuner avser att samverka om Dataskyddsombud. Jönköpings kommun kommer vara anställande myndighet och tjänsten som dataskyddsombud kommer organisatoriskt ingå i Jönköpings kommuns kommunkansli. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderligt beslut fattas.

Arbetsuppgifter
Som dataskyddsombud kommer du att vara kunskapsstöd gällande dataskyddsförordningen och tillämplig dataskyddslagstiftning. Du övervakar den interna efterlevnad av dataskyddsförordningen inom samverkanskommunerna och rapporterar till respektive organisations ledning i dataskyddsfrågor, utvecklingsbehov och brister. Tillsammans med sakkunniga inom samverkanskommunerna kommer du enligt lagstiftning inom dataskydd vara kravställare och arbeta för införandet av säkerhetsskyddsåtgärder.

I arbetet ingår även att identifiera kompetensutvecklingsbehov, planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning. Du övervakar den interna efterlevnaden av strategi för dataskydd, bistår i utredning av misstänkta dataintrång och ger råd vid genomförande av konsekvensbedömning, övervakar genomförandet av dataskydd, är kontaktpunkt för Datainspektionen och vid behov genomföra förhandssamråd.

Kompetenskrav
Du har en juridisk kandidatexamen eller annan högskoleexamen som bedöms likvärdig och flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete med goda kunskaper inom personuppgiftslagen och patientdatalagen. Erfarenhet som personuppgiftsombud eller på annat sätt ha arbetat inom området är ett krav. Erfarenhet av arbete med att kravställa säkerhetsskyddsåtgärder utifrån gällande lagstiftning är meriterande liksom erfarenhet och kunskap om kommuners ansvarsområden och verksamhetsformer. Vi ser gärna att du är insatt i den kommande dataskyddsförordningen.

För rollen krävs en hög personlig integritet och god samarbetsförmåga. Du är duktig på att kommunicera, är självgående och tar ansvar för ditt uppdrag. Du planerar och organiserar ditt arbete, har god analytisk och problemlösande förmåga, är lösningsorienterad och noggrann.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Tomas Björk tf enhetschef kansliavdelningen, tfn 036-105546
Lars-Åke Svensson, tfn 036-102854
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.