search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Översiktsplanerare

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsÖversiktlig planering
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast - till ca 1 års visstidsanställning
Sista ansökningsdag2018-03-04
Referensnr18-20-0002
Publicerad2018-02-01
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Översiktlig planering
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast - till ca 1 års visstidsanställning
Sista ansökningsdag
2018-03-04
Referensnr
18-20-0002
Publicerad
2018-02-01

Stadsbyggnadskontoret söker vikarierande översiktsplanerare under ca 1 år

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadskontoret har idag ca 100 medarbetare. Vårt kontor ligger centralt i Jönköping, granne med resecentrum. Du kommer att tillhöra enheten för översiktlig planering som ansvarar för kommunens översiktsplanering där även naturvårds- och naturresursfrågor ingår. Enheten handlägger och deltar i löpande ärenden och utredningar som kräver översiktliga bedömningar.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ta fram andra översiktliga planeringsunderlag och utredningar, samt att förmedla kunskap i översiktsplanefrågor som förekommer inom kommunen. Du ska självständigt kunna genomföra tilldelade utredningsuppdrag vilket innebär att lägga upp arbetet, analysera och formulera ett förslag samt presentera det i text, kartor och muntligt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad fysisk planerare, landskapsarkitekt, arkitekt eller har annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Masterexamen krävs men kan ersättas av goda referenser eller yrkeserfarenhet.

Kunskap inom hållbar samhällsutveckling, svensk samhälls- och naturresursplanering samt kunskap om plan-och bygglagen respektive miljöbalken är ett krav.

Du ska ha förmåga att driva, handlägga och leda utredningar, program och planer i olika skeden, vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta. Du ska ha lätt för att strukturera och analysera för att kunna avväga mellan många motstående intressen och ge förslag på hållbara lösningar. Att ha förmåga att presentera utredningar i text, karta och muntligt samt ha mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift är viktiga egenskaper.

Övrigt
B-körkort är ett krav då olika projekt finns inom hela kommunen.

Upplysningar lämnas av
Chef Översiktlig planering, Gunnel Holmberg Karlsson, 036-105777
Sveriges Ingenjörer, Lotta Olsson, 036-102958
Vision, Helen Lerge, 036-105294

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.