search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb som fritidsledare

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsAvdelning Ung Fritid
AnställningsformTidsbegränsad dock längst till 2018-08-19
OmfattningVarierande
Tillträdesdag2018-06-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-16
Referensnr18-42-0004
Publicerad2018-02-02
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Avdelning Ung Fritid
Anställningsform
Tidsbegränsad dock längst till 2018-08-19
Omfattning
Varierande
Tillträdesdag
2018-06-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-16
Referensnr
18-42-0004
Publicerad
2018-02-02

Arbetsplatsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens öppna fritidsverksamhet och för fritidsgårdar i 10 geografiska fritidsområden.
Avdelningens verksamhet ska upplevas som attraktiv av ungdomar i åldern 10 – 25 år med fokus på 10 -19 år, där de oavsett kön, etnisk bakgrund, politisk åsikt eller religiös tro ska kunna mötas på lika villkor. Personalens bemötande och coachande förhållningssätt är viktigt.


Arbetsuppgifter
Att tillsammans med andra fritidsledare, föreningar och övriga samarbetspartners skapa förutsättningar för att barn och unga i Jönköping ska få ett meningsfullt sommarlov fullt med aktiviteter.
Våra mötesplatser är arenor där ungdomarna upplever att de har inflytande över verksamheten och kan vara delaktiga i planering, genomförande och uppföljning.
Alla ska kunna delta på lika villkor och därför prioriteras jämställdhets- och mångfaldsarbetet högt


Kompetenskrav
Vi söker dig som är intresserad av att jobba med barn och unga och som har fyllt 20 år.
Vi ser gärna att du har B-körkort.
Du är självständig och har en god förmåga att kommunicera.
Då ett gott bemötande är en självklarhet inom verksamheten, söker vi dig med god förmåga i relationskapande och samarbete och att du har en positiv inställning. Det är en förutsättning att du är flexibel och har lätt för att strukturera upp situationer och är stabil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rekryteringen kommer pågå under våren och vi gör löpande urval och tillsättning så skicka in din ansökan redan idag!


Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg).
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Övrigt
Tjänsten innebär även arbete på obekväm arbetstid.
Ange önskad sysselsättningsgrad.


Upplysningar
Enhetschef, Linda Jansson tel. 036- 10 63 38
Enhetschef, Anders Jaldenius tel. 036- 10 69 40
Vision, Maria Carlsson tel. 036-10 57 01Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.