search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-25
Referensnr18-61-0006
Publicerad2018-02-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-25
Referensnr
18-61-0006
Publicerad
2018-02-05

Arbetsplatsbeskrivning
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) har en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går 1500 elever på programmen Ekonomi (EK), Naturvetenskap (NA), Samhällsvetenskap (SA), Teknik (TE), VVS- och fastighet (VF), Vård och omsorg (VO) samt introduktionsprogrammen. Våra 160 medarbetare arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. ED är omvittnat trivsam och präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Besök gärna vår hemsida och läs mer på www.edgymnasiet.se.

Arbetsuppgifter
Som rektor på Erik Dahlbergsgymnasiet arbetar du i en verksamhet med möjligheter. Vid skolan finns gott om resurser i form av material och moderna institutioner, men också i skolans kunskapstörstande medarbetare och elever. Såväl inom skolan som på förvaltningsnivå finns många stödfunktioner som samverkar med dig för ED-elevens bästa.

Vi söker nu en rektor som är sugen på en ny utmaning. ED kommer inför läsåret 18/19 att inrätta ett nytt rektorsområde omfattande samhällsvetenskapsprogrammet. Du är villig att tillsammans med våra medarbetare leda och utveckla verksamheten i linje med såväl nationella som lokala styrdokument. Du kommer ansvara för att varje elev känner sig trygg och erbjuds stöd utefter behov, och även att det finns system som följer upp varje elevs resultat. Här förutsätts att du utifrån givna ramar alltid sätter eleverna främst. Du ansvarar för den ekonomiska uppföljningen inom rektorsområdet och för att säkra framtida försörjning av elevunderlag är du engagerad i marknadsföring av rektorområdets program. I tjänsten ingår även ansvar för ED:s internationella arbete, där du bl a ansvarar för projektansökningar för internationella utbildningar, eller utbyten, för både elever och personal.

Kompetenskrav
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning samt tidigare erfarenhet som ledare inom skolväsendet. Du har ett dokumenterat stort pedagogiskt kunnande och har tidigare drivit skolutveckling med goda resultat. Du är en initiativrik, trygg och pragmatisk person med mycket god kommunikations- och ledarskapsförmåga. Du skapar struktur omkring dig, fattar tydliga beslut och följer upp att de genomförs. Din förmåga, och vilja, att använda moderna IKT-verktyg är mycket god. Erfarenhet av de frivilliga skolformerna ses som meriterande såväl som rektorsutbildning.

Övrigt
Som rektor på ED förutsätts du ha stor självständighet, men ingår även i skolans ledningsgrupp under ledning av gymnasiechef. I dialog med gymnasiechefen kan du också tilldelas specifika skolövergripande uppdrag.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera såväl personal som elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet.

I ditt personliga brev ger du exempel på framgångsrika utvecklings-/förändringsarbeten som du genomfört och vad som varit framgångsfaktorer i dessa.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig/inlasad personal.

Upplysningar
Marie Protiwa, chef utbildnings- och arbetsmarknad, tfn 036-106771
Lars Wernborg, gymnasiechef Erik Dahlbergsgymnasiet, tfn 036-102446
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: : Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.