search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLustigkullens fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-04
Referensnr18-60-0049
Publicerad2018-02-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lustigkullens fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-04
Referensnr
18-60-0049
Publicerad
2018-02-07

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Lustigkullens fo, Rosenlunds förskola där vi nyöppnar två avdelningar för yngre barn.
Lustigkullens förskoleområde ligger på Rosenlund, med närhet till staden men också till naturen och Vätterstranden.
Här arbetar engagerade pedagoger i en stimulerande förskolemiljö. Barnen träffar andra kamrater och lär och utvecklas av varandra och av oss vuxna på ett lekfullt sätt.

Förskoleområdet har barn från olika nationaliteter och en resursavdelning, Humlan, där det går barn med olika funktionsnedsättningar.
På Lustigkullen fo råder ett gott pedagogiskt klimat där barnet står i fokus.
Vi erbjuder en trygg, rolig, utvecklande och lärorik verksamhet.
Till enheten hör Rosenlunds förskola med sex avdelningar, Arredalens förskola med fyra och Fabrikens förskola med en avdelning.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med övrig personal planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet i verksamheten för att stödja barns utveckling och lärande. Ansvara för att utgå från de styrdokument vi har och tillsammans med kollegor kontinuerligt arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet.
Arbeta tematiskt under verksamhetsåret. Enhetens temaområde är Hållbar utveckling.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Datorvana för bl.a. dokumentation och kommunikation är ett krav. Gärna erfarenhet av ett temainriktat arbetssätt och av tecken och bilder som kommunikationsstöd.

Övrigt
Vi söker 2 förskollärare och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har ett positivt tänkande, är flexibel och kreativ, har god samarbetsförmåga och arbetar över avdelningarna när behov uppstår. Vi erbjuder mentorskap. Ring så får du veta mer.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Förskolechef Christina Dolk Ivarsson tel.036-107490
Biträdande förskolechef Eva Lundqvist tel.036-107490
Facklig representant Lf Ida Strandqvist tel.036-107493


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.