search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Museipedagog

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsTändsticksmuseet och Fågelmuseet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagTillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-14
Referensnr18-42-0005
Publicerad2018-02-07
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Tändsticksmuseet och Fågelmuseet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-14
Referensnr
18-42-0005
Publicerad
2018-02-07

Arbetsplatsbeskrivning
Tändsticksepoken är en viktig period i Jönköping och en central del av regionens historia. Tändsticksmuseet är ett av tre profilmuseer i kommunen och har ca 30.000 besökare årligen. Våra målgrupper är skolklasser, turister och invånarna i Jönköpings kommun.
Fågelmuseet i Jönköpings Stadspark utgör en del av Tändsticksmuseets verksamhetsområden och är inrymt i en vacker tegelbyggnad från 1914. Museet innehåller en fantastisk samling av svenska fåglar och ägg, de flesta monterade runt förra sekelskiftet. Fågelmuseet håller öppet under sommaren med hjälp av anställda ungdomar. Årligen besöks Fågelmuseet av ca 15 000 besökare.

Tändsticksmuseet är inne i en utvecklingsfas med planering av nya permanenta utställningar.

Arbetsuppgifter
Vid Tändsticksmuseet ansvarar du för att utveckla pedagogiska program, visningar och andra publika aktiviteter. Vidare har du ett övergripande ansvar för turismplanering såsom konsumentbeteende, produktutveckling av museibutiken, marknadsföring och kommunikation samt strategisk destinationsplanering och evenemangsproduktion.

Du kommer att få ett stimulerande, varierande och självständigt arbete som kräver stort engagemang. Arbetsplatsen är liten och det krävs att alla kan hjälpas åt med arbetsuppgifterna. Tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet, kreativitet, struktur och ordning.

Du tycker det är stimulerande att arbeta i team med olika typer av människor och att tillsammans initiera och föra projekt i hamn.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och har goda språkkunskaper i svenska, engelska och tyska i tal och skrift. Du är utåtriktad och trivs i en miljö präglad av tidvis högt tempo.
Du ska ha utbildning inom turism/besöksnäringen och/eller kulturarv eller motsvarande. Lokal och regional kännedom samt upparbetade starka nätverk är meriterande.


Övrigt
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Varaktighet
100 % tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar
Avdelningschef Johan Gärskog tel. 036 - 10 55 83
Museiintendent Ann Johnsson tel. 036 - 10 25 47.
Vision Maria Carlsson tel. 036 - 105701

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.