search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Administratör

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagSnarast, enligt överenskommelse till och med 2019-05-31
Sista ansökningsdag2018-02-26
Referensnr17-04-0065
Publicerad2018-02-08
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast, enligt överenskommelse till och med 2019-05-31
Sista ansökningsdag
2018-02-26
Referensnr
17-04-0065
Publicerad
2018-02-08

Arbetsplatsbeskrivning
Kanslienheten ansvarar bland annat för diarium och nämndadministration åt kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Vår uppgift är att ge god service till förtroendevalda och medborgare likväl som till kommunanställda. Under 2018 står vi inför spännande utmaningar i form av nya arbetsätt och nya administrativa system.

Arbetsuppgifter
Som administratör på kansliet är du en viktig del av stadskontorets ärendehantering. Du kommer, i nära samarbete med kommunsekreterarna, arbeta med sammanställning av beslutsunderlag inför sammanträden liksom förberedelse av protokoll och expediering av beslut. Du arbetar nära kansliets registrator och kommer ibland även att ansvara för diariet.

Du har en nära kontakt med medarbetare, allmänhet och media. Du kommer att ge information och service som är kopplat till verksamheten samt hantera interna och externa förfrågningar. I tjänsten ingår även andra administrativa arbetsuppgifter som t ex arkivering och posthantering.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning och några års erfarenhet av administrativt arbete. Har du erfarenhet av arbete i diarium så är det meriterande. Erfarenhet av administrativt arbete inom den offentliga sektorn är positivt.

Du är strukturerad och noggrann, har lätt för att samarbeta, är flexibel och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att arbeta i team, har ett professionellt bemötande, är serviceinriktad och har god förståelse för den demokratiska processen.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Upplysningar
Tomas Björk, tf enhetschef, tfn 036-10 5546
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.