search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bibliotekarie med inriktning unga

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsStadsbiblioteket Jönköping
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse t o m 20181231 med eventuell förlängning
Sista ansökningsdag2018-02-23
Referensnr18-42-0007
Publicerad2018-02-09
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsbiblioteket Jönköping
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse t o m 20181231 med eventuell förlängning
Sista ansökningsdag
2018-02-23
Referensnr
18-42-0007
Publicerad
2018-02-09

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings bibliotek är ett bibliotekssystem som består av 14 bibliotek varav två är mobila. Alla biblioteken ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar mot att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Stadsbiblioteket söker nu en ungdomsbibliotekarie som tillsammans med vår verksamhetsutvecklare för unga ska arbeta för att nå fler ungdomar i Jönköpings kommun.

Stadsbiblioteket har nyligen genomgått en omfattande renovering där ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.


Arbetsuppgifter
Stadsbibliotekets avdelning Magenta riktar sig till åldern 13-25 år men även till fantasyfantasten och science fiction-älskaren oavsett ålder. Du möter ungdomar både i skolsammanhang och på fritiden. Du arrangerar program och bjuder in till klassbesök. Du har medieansvar för delar av avdelningen Magenta samt ansvarar för tv-spelshörnan. Du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Det är viktigt att du har en stark känsla för ett gott bemötande då det ingår en stor del publikt arbete i tjänsten. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har en god kännedom om ungas vardag, läsvanor och litteratur. Du är teknikintresserad och det är meriterande om du har kunskap om datorspel. Det är även intressant om du har kunskap och intresse för serier, manga och fantastik. Du har en god pedagogik förmåga och kan tala inför grupper av olika storlekar. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel. Du är engagerad och vill bidra till bibliotekets utveckling.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Till yrkets art ingår arbete på kvällar- och helger

Upplysningar
Enhetschef Stadsbiblioteket Frida Christoffersson tfn 036-10 72 38
Vision: Maria Carlsson 036-10 57 01
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.