search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlunds skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-60-0058
Publicerad2018-02-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlunds skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-60-0058
Publicerad
2018-02-14

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänsten som lärare i förskoleklass på Rosenlundsskolan F-6!
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På vår skola finns grundskola med fritids, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritids.
Från Rosenlundsskolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM, Ungdomens hus och Upptech.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som lärare i förskoleklassen under elevernas skoldag. I ditt arbete kommer du att ansvara för planering, genomförande och utveckling av förskoleklassens pedagogiska verksamhet. En del av arbetet består också av samverkan med fritidshemmet.

Kompetenskrav
Du som söker tjänsten har förskollärarexamen eller annan adekvat examen för tjänsten. Tidigare erfarenhet av arbete som lärare i förskoleklass ser vi som meriterande för tjänsten.

Övrigt
Det är viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara initiativrik och drivande i arbetet att ge alla elever det stöd de behöver för att lyckas i skolan.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00
Anders Berlin, bitr rektor, 036 - 10 63 63
Annelie Gustafsson, Lärarförbundet, 036 - 10 58 67


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.