search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare med inriktning på familjer med barn 0-12 år

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-03-09
Referensnr18-70-0031
Publicerad2018-02-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-03-09
Referensnr
18-70-0031
Publicerad
2018-02-16

Vill du vara med i arbetet med att fortsätta utveckla Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun? Till lokalkontor Öster söker vi en ny kollega som kommer arbeta med inritning på familjer med barn 0-12 år. Lokalkontor Öster sitter i nya fräscha lokaler i Huskvarna Stadshus.

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare.

Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av familjehem, kontaktpersoner/kontaktfamiljer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

Vad gör vi?
På lokalkontoren arbetar vi med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU. Arbetet sker med stöd av 1:e socialsekreterare, sektionschef och administratörer. Inom barn- och ungdomsvårdens myndighetsutövning pågår ett spännande implementeringsarbete med arbetssättet Signs of Safety, i syfte att involvera familjer och deras nätverk. För den här tjänsten kommer du att arbeta som barnhandläggare.

I verktygslådan för våra socialsekreterare finns en utbyggd och specialiserad öppenvård och ett nära och förtroendefullt samarbete med skolan. Socialtjänsten har ett brett nätverk av tidiga och förebyggande insatser genom familjecentraler, barn- och ungdomshälsan och fältverksamhet.

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Vi genomför regelbundna arbetstyngdsmätningar som används som diskussionsunderlag för vår gemensamma arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande utbildning och gärna med erfarenhet av socialt arbete med barn, ungdomar och familjer. B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Sektionschef lokalkontor Öster, Christina Hemborg, 036 - 10 70 50
1:e socialsekreterare Ida Oyetuga, 036-10 63 99

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.