search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdlärare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-10 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-03-12
Referensnr18-61-0009
Publicerad2018-02-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-10 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-03-12
Referensnr
18-61-0009
Publicerad
2018-02-19

Vilka är vi?
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ca 1470 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt introduktionsprogrammen. De 170 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. ED är omvittnat trivsam och präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av undervisning i förekommande kurser på vård- och omsorgsprogrammet (VO). Vi är i behov av lärare både inom psykiatrikurser och sjukvårdskurser och det precisa innehållet i tjänsten kommer avgöras av den sökandes kompetens. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor och APL-besök.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarexamen inom vård och omsorg samt adekvat utbildning inom vård och omsorg. Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet.

Möjligheter vid ED
När du arbetar hos oss får du tillhöra ett gott gäng vårdlärare som samarbetar i kurserna med bedömning och undervisning. Arbetslaget delar med sig av sitt material till varandra och ser det kollegiala lärandet som en styrka.

Att tänka på
Det finns lagkrav att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Övrigt
Stor del av kommunikationen inom Erik Dahlbergsgymnasiet, samt med elevernas vårdnadshavare, sker via lärplattformen Vklass. Vi förutsätter därför att du är väl förtrogen med arbete i lärplattformsmiljö samt på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i din undervisning.

För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg i din ansökan eller vid ev. intervju. Var god ange även minst två referenser.

Upplysningar
Rektor Sofia Einarsson, tel. 036-10 52 06
Lärarnas Riksförbund: Martin Klerung, tel. 036-10 76 87
Lärarförbundet Jonatan Eklöf, tel. 036-10 62 25

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.