search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-chef

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-29
Referensnr18-04-0008
Publicerad2018-02-28
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-29
Referensnr
18-04-0008
Publicerad
2018-02-28

Arbetsplatsbeskrivning
Kommunen har en stor och komplex IT-miljö med en stark tillväxt av digitala enheter. IT-avdelningen har helhetsansvar för support, IT-drift, telefoni, teknikutveckling och samordning av IT-säkerheten inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar.

Avdelningen är uppdelad i tre sektioner, drift, service och administration, med totalt 7 enheter. På avdelningen arbetar ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Genom att skapa goda förutsättningar för verksamheterna att effektivt nyttja kommunens IT-lösningar och säkerhetsställa att de har bästa möjliga IT-lösningar skapar du mervärde för både medborgare och medarbetare. Som IT-chef ansvarar du för att omsätta kommunstrategier till IT- planer och säkra en enhetlig och effektiv hantering av IT.

Tillsammans med förvaltningarna leder du utvecklingen inom IT i kommunen. I uppdraget ingår även övergripande ansvar för förvaltning av kommunens IT-lösningar samt budget- och personalansvar.

Du rapporterar direkt till kommundirektören och ingår i stadskontorets ledningsgrupp.

Kompetenskrav
Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande och flerårig erfarenhet av att leda utveckling av IT i komplexa miljöer. Du är en erfaren ledare och har arbetat i politiskt styrd organisation med högt och komplext IT-innehåll. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du har lätt för att samarbeta, är en engagerad ledare som skapar delaktighet, motiverar och ger de befogenheter som krävs för att nå uppsatta mål. Du ser helheten, har ett strategiskt tänk, prioriterar och gör korrekta avvägningar. Du är flexibel, duktig på att kommunicera och har förmåga att balansera och se till verksamhetens bästa på både kommun- och förvaltningsnivå.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
För tjänsten som IT-chef krävs säkerhetsklassning och körkort. Arbetsspråket är svenska.

Upplysningar
Ulf Fransson tillförordnad stadsdirektör, tfn 036-108090
Ylva Millback personalchef, tfn 036-106904
Fackliga företrädare: www.jonkoping.se/fackligastkOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.