search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare - barn med behov av särskilt stöd

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrahammars förskola
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-03-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-60-0076
Publicerad2018-02-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrahammars förskola
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-03-05 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-60-0076
Publicerad
2018-02-26

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Norrahammars förskola, en av två förskolor inom Hammardalens förskoleområde. Vi finns i Norrahammar några kilometer söder om Jönköping.
På Norrahammars förskola finns tre avdelningar. Två 1-3 års avdelningar och en 3-5 årsavdelning där man arbetar som storarbetslag med ca 45 barn och 7 pedagoger. På förskolan har vi många barn från olika länder och med olika kulturer. Vi har goda bussförbindelser, närhet till skog, bibliotek, vårdcentral, affär mm.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta som förskollärare i storarbetslag 3-5 år med särskilt ansvar för barn med behov av särskilt stöd. Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget driva och utveckla den pedagogiska verksamheten utefter intentionerna i våra styrdokument. Som särskilt ansvarig för barn med behov av särskilt stöd kommer du ha täta kontakter med barnhabilitering, förskolans specialpedagog och andra aktörer, samt en daglig kontakt med vårdnadshavare.
Du kommer tillsammans med dina kollegor planera, analysera och utvärdera förskolans verksamhet för att stödja barns lärande. Som förskollärare ansvarar du för den pedagogiska verksamheten.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare, alternativt går du sista året på förskollärarutbildningen. Specialpedagogisk utbildning eller kurser är ett plus. För oss är det viktigt att du har barnets utveckling och lärande i centrum och tillsammans med kollegor verkar för en bra tid på förskolan. Tillsammans med arbetslag och specialpedagog upprättar du planer för barn med särskilda behov och ansvarar för att de genomförs. Du är väl insatt i våra styrdokument och har lätt för att omvandla teori till praktik. Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och ett stort engagemang. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Johanna Sandwall, förskolechef 036-10 36 71
Gunnel Kjellerstedt, lärarförbundet 036-10 38 96

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.