search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie- och yrkesvägledare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag1 aug eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-26
Referensnr18-61-0011
Publicerad2018-02-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
1 aug eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-26
Referensnr
18-61-0011
Publicerad
2018-02-26

Arbetsplatsbeskrivning
Erik Dahlbergsgymnasiet – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går 1460 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt introduktionsprogrammen. De cirka 150 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. ED är omvittnat trivsam och präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att informera elever och deras vårdnadshavare inför val av olika slag samt handleda och motiverande vägleda elever i valprocessen, och i övrigt utföra förekommande arbetsuppgifter inom yrkesområdet i samarbete med skolans elevhälsoteam, under ledning av rektor.


Kompetenskrav
För tjänsten krävs examen som studie- och yrkesvägledare och helst arbetslivserfarenhet från skolområdet. Vi söker dig som är ansvarstagande, flexibel, kreativ med god social kompetens och samarbetsförmåga. Eftersom vi arbetar med en digital lärplattform förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.


Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet.

För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.


Upplysningar
Rektor Sofia Einarsson, tel. 036-10 52 06
Lärarnas Riksförbund: Lena Hartvigsson, tel. 036-10 29 39 eller 072-932 88 43

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.