search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-11
Referensnr18-61-0010
Publicerad2018-02-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-11
Referensnr
18-61-0010
Publicerad
2018-02-26

Bäckadalsgymnasiet
Är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux). Bäckadalsgymnasiets verksamhet är indelad i 5 rektorsområden under vilka skolans elevhälsoteam verkar. Under hösten startade ett utvecklingsarbete kring den verksamhet som rör skolans elevhälsoarbete, i syfte att utveckla en övergripande elevhälsoplan. Ett arbete som bland annat gymnasiets kuratorer involveras i.

Bäckadalsgymnasiets helhetsidé består av fem värdeord som ska prägla vår skola. Värdeorden har tagits fram av all personal gemensamt och de beskriver vad vi vill ska karaktärisera Bäckadalsgymnasiet. Värdeorden är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. De vägleder oss i våra möten med alla elever. Alla beslut ska präglas av våra värdeord: elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Mer om våra värdeord: http://www.backadal.se/om-skolan/vision-och-vardegrund.html

Vi söker en skolkurator:
Som kan arbeta med uppgifter som konsultation, handledning och stödsamtal riktat gentemot elever samt konsultation och handledning till personal. En stor flexibilitet krävs i det proaktiva arbetet som ska bidra till en trygg och trivsam miljö som främjar lärande, god allmän utveckling och god hälsa för varje elev. Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl internt som externt är en självklarhet.

Vi vill att du har:
Socionomexamen och har du även erfarenhet från arbete som skolkurator är det meriterande. Som person är du engagerad, flexibel och kreativ. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet

Vad får du?
• Betald semester redan första året
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Möjlighet till semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Förmånscykel och rabatt på gymkort och biobiljetter

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Vi kan komma att hålla intervjuer löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om tjänsten:
Rektor Gunilla Pettersson, tel. 036-10 62 72 mail: gunilla.pettersson2@jonkoping.se
Akademikerförbundet SSR Monica Rullman, tel. 036-10 21 02, mail: monica.rullman@jonkoping.se

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.