search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bibliotekarie med inriktning på digital delaktighet

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts bibliotek
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-04-08
Referensnr18-42-0009
Publicerad2018-02-27
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts bibliotek
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-04-08
Referensnr
18-42-0009
Publicerad
2018-02-27

Arbetsplatsbeskrivning
Vi letar efter en bibliotekarie med stort hjärta och skinn på näsan! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att ett bibliotek kan förändra världen.

Råslätts bibliotek är en del av Stadsgården, ett hus med simhall, friskotek, fritidsgård, idrottshallar, samlingslokal, biograf, öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter är organiserade under en chef för hela huset och biblioteket har en egen verksamhetssamordnare som håller i trådarna. Biblioteket är ett integrerat folk- och skolbibliotek.


Arbetsuppgifter
Målet för tjänsten är att minska digitala klyftor och utveckla, tillgängliggöra samt marknadsföra bibliotekets digitala utbud. Vi behöver helt enkelt någon som kan ge IT-stöd till den ovane användaren, såväl individuellt och i grupp.
Tjänstgöring i informationsdisken och sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår. På ett litet bibliotek är det viktigt att man kan täcka upp och komplettera varandra på ett bra sätt. Du arbetar med både barn, ungdomar och vuxna.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har en examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har vidare en god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid att du är initiativrik, självgående och samarbetsinriktad.

Vi vill att du i ditt arbete sätter besökaren i centrum genom ett serviceinriktat och pedagogiskt bemötande. Att du med engagemang och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en mångkulturell miljö. Goda språkkunskaper är meriterande.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Intervjuer sker löpande.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tfn 036-10 66 98
Bibliotekarie, Lars Forssmed tfn 10 50 74


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.