search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till Sofiahuset

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd Sofiahuset, team mottagning
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagSnarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-13
Referensnr18-70-0036
Publicerad2018-02-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd Sofiahuset, team mottagning
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Snarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-13
Referensnr
18-70-0036
Publicerad
2018-02-27

Vilka är vi?
Försörjningsstöd Sofiahuset är den sektion inom Individ- och familjeomsorgen och försörjningsstöd i Jönköpings socialförvaltning, som tar emot alla nybesök. I team mottagning arbetar cirka 10 handläggare. Vi är en arbetsgrupp som präglas av samarbete, här hjälps vi åt och ingen står ensam i att fatta svåra beslut. Som handläggare har du stöd att tillgå bland annat av engagerade kollegor, en 1:e socialsekreterare samt extern handledning. I sektionen finns också team Unga vuxna som handlägger försörjningsstöd för personer under 25 år, Budget och Skuldrådgivning, Hyresskuldsrådgivning och reception. Arbetsplatsen är centralt belägen i Jönköping, där sammanlagt ca 120 personer arbetar.

Vad gör vi?
Som handläggare i mottagningen tar du självständigt emot personer som söker försörjningsstöd för första gången eller som inte varit aktuella under det senaste året. I mottagningen görs en grundlig utredning av den biståndssökandes framställan, ekonomiska situation och förutsättningar för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Utredningen görs med hjälp av utredningsverktyget Instrument X. Arbetet är utmanade och stimulerande och du som handläggare på mottagnigen är ofta den första kontakten som medborgaren möter inom socialtjänsten. Som handläggare har du en omfattande delegation att fatta egna beslut med goda möjligheter att diskutera i arbetsgruppen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet inom området och myndighetsutövning är meriterande. Du som söker kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Du har intresse och viljan att möta människor i olika situationer samt förmåga att kunna fatta beslut. Att du tycker om att samarbeta och ingå i ett team som ställer upp för varandra ser vi som en självklarhet.

Vad erbjuder vi?
- 7 timmars arbetsdag
- Flexibel arbetstid
- Handledning
- En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
- Generösa utbildningsmöjligheter

Övrigt
Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss redan idag!

Upplysningar
Sektionschef Bengt-Åke Torkelsson Tel: 036- 107 678

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.