search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare Naturvård

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-25
Referensnr18-61-0014
Publicerad2018-02-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-25
Referensnr
18-61-0014
Publicerad
2018-02-28

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsmarknadsavdelningen, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMA:s uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMA:s verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras.

Tjänsten är inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser. Aktuell placering är inom verksamheten naturvård. I dagsläget finns det fyra naturvårdslag med ca 8 deltagare i varje, lagen utgår från Huskvarna och Klämmestorp.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att tillsammans med övrig personal planera, utveckla och följa upp verksamheten. Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; erbjuda arbetsuppgifter, handleda och lösa problem inom verksamheten och att ge deltagare stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning. På uppdrag av Tekniska kontoret utförs arbeten inom naturvård i kommunen. Arbetsuppgifterna varierar men innefattar bl a trädfällning, röjsågsarbeten och grästrimning. Under vintertid är det utöver den sedvanliga naturvården, snöskottning, spolning av isar mm. I rollen som arbetsledare på AMA ingår det också att vid behov verka inom andra verksamheter, vilket innebär att andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kompetenskrav
Erfarenhet inom området krävs, liksom dokumenterad erfarenhet/kunskap för att ge stöd i människors utveckling mot mål. De personliga egenskaper som krävs är förmåga att leda och handleda i arbetet, engagemang och samarbetsförmåga. Har du erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer är detta meriterande. Meriterande är också motorsågskörkort och utbildning för röjsåg. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt
Fattas erforderliga beslut så kan det vara aktuellt med två tjänster.
Löpande urval sker så vänta inte med ansökan

Upplysningar
Johan Hjert, Enhetschef 036-10 55 33
Markus Görs, SACO 036-10 73 81
Torbjörn Åhl, Vision 036-10 59 95
Marie-Louise Winnerhed, Kommunal 036-10 50 80Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.