search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagefter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-60-0086
Publicerad2018-02-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-60-0086
Publicerad
2018-02-28

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga förskoleområde består av förskolorna Gethagen, Kalvhagen, Kohagen samt Oxhagen som tillsammans strävar för att barnen på Öxnehaga ska få en bra start i det livslånga lärandet.

På Öxnehaga förskoleområde strävar vi efter en välkomnande miljö där barn, vårdnadshavare, pedagoger och besökare känner sig välkomna. Våra ledord är att förskolan ska vara Trygg, Lärande och Rolig. Vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar identitet och språk. Öxnehaga är ett mångkulturellt område och därför lägger vi stort fokus på språkutveckling eftersom de flesta barnen är flerspråkiga. Alla förskolor arbetar med ett gemensamt projekt som detta läsår är skogen.

Vi har en fantastisk miljö med skog och grönområden nära våra förskolor.

Arbetsuppgifter
Vi söker legitimerade förskollärare till 3-5 årsavdelning samt till 1-3 årsavdelning.
Som förskollärare ska du leda och utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen utifrån förskolans styrdokument.

Som förskollärare medverkar du till att utforma en positiv och utvecklande miljö med god balans av omsorg och lärande. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och är intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet. Du sätter barnet i fokus och ser möjligheter. Du har kunskap och idéer om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Övrigt
På enheten finns en pedagogista och en musikpedagog som handleder och ger inspiration i det pedagogiska arbetet. Specialpedagogen på enheten bistår med handledning och stöd i arbetet med barn i behov av särskilt stöd.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar
Charlotte Sundqvist förskolechef tel 036 -102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg bitr förskolechef tel 036 -102613
johan.sandberg@jonkoping.se

Annelie Widell Lärarförbundet tel 036 -107834

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.