search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare, tyska och engelska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-04-29
Referensnr18-60-0092
Publicerad2018-03-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-04-29
Referensnr
18-60-0092
Publicerad
2018-03-01

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö.
Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss.
Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.
Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola, som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en behörig lärare i tyska, engelska och/eller svenska, som är engagerad och inspirerande och som arbetar för att stärka elevernas kunskap och intresse för språket som en möjlighet i världen. Vi är aktiva i nätverk för språk, både på skolan och inom Jönköpings kommun, och vi samarbetar för att höja vår kompetens och därigenom möjliggöra allt från sambedömning till att inspirera varandra till att hålla språket levande. Ribbaskolan har ett utbyte med lärare och elever på en skola i England i form av kontakt under läsåret och besök hos varandra varje år.

Kompetenskrav
Behörig lärare i tyska, engelska och/eller svenska med erfarenhet av arbete i grundskola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Gunilla Crona, rektor, tel 036-106660
Karin Isaksson, lärare språk, tel 0390-333 11
John Ericson, LR, tel 0390-333 05
Kerstin Nyqvist, Lärarförbundet, tel 0390-333 37

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.