search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark o Parkservice/Drift
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-55-0024
Publicerad2018-03-01
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark o Parkservice/Drift
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-55-0024
Publicerad
2018-03-01

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge, vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.
Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark och byggnader, gator och parker, skogar och naturreservat, färjetrafik, hamnar och parkeringsplatser, vatten och avlopp samt avfallshantering.

Verksamheten Mark och parkservice ansvarar för driften av kommunens gator, park- och grönområden. Verksamheten består idag av ca 100 medarbetare.

Idag ansvarar tekniska kontoret för all park och grönyteskötsel i kommunen förutom vissa ytterområden. I dagsläget är park och grönyteskötseln internt fördelad i två områden, öst och väst. Det är till västra sidan som vi nu söker tjänst som arbetsledare. Västra sidan ansvarar även för djurhållningen i stadsparken.


Arbetsuppgifter
Ledarskapet inom Jönköpings kommun kännetecknas av förmåga att visa tillit till medarbetare, hög integritet och ett föredömligt agerande, mod att leda samt vilja att utveckla verksamheten. Vi söker dig som vill vara med att utveckla och driva parkdriften.

I arbetsledarens ansvar ingår bl.a. verksamhetsplanering, personalansvar, budget och resultatansvar. Du är drivande och har ett affärsmässigt sätt där du sätter kunden, uppgiften och personalen i centrum.

Vi erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter i en spännande miljö som präglas av framtidstro och stor möjlighet till påverkan.


Kompetenskrav
Vi söker en person som företrädesvis arbetat som arbetsledare eller liknande befattning arbetsgivaren bedömer likvärdig då vi värdesätter erfarenhet av ledarskap.
Det är meriterande om du tidigare arbetat med grönyteskötsel och parkdrift då det krävs yrkeskunskap inom området.
Du bör ha goda kunskaper i Office paketet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som samarbetsförmåga, lojalitet, strukturerad och kvalitetsmedveten. Samt inneha en kommunikativ och god förmåga att skapa och utveckla goda relationer såväl internt inom kommunen som externt till kommunmedborgare.


Övrigt
Körkort B är ett krav.

Beredskap kan komma att ingå.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
- Förutsättningar och vilja till delaktighet
- Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
- Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
- Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete


Upplysningar
Enhetschef Simon Petersson 036-10 54 32
Verksamhetschef Catrin Wåhlund 036-10 26 72

Vision, Mari Hoffmann 036-10 75 64
Kommunal, Carina Gardewall 036-10 51 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.